כדי להבין כיצד נכון לעצב ולדייק את מטבח החלומות האישי שלכם ריכזנו 5 כללים חשובים בדרך למימוש המטבח המושלם. אנו ממליצים לתת את הדעת אליהם כאשר מתכננים מטבח חדש, בין אם תעשו זאת בעצמכם ובין אם תיעזרו באנשי מקצוע או תבצעו הזמנה בחברת מטבחים, כי כל מטבח הוא יחיד ומיוחד עבור בעליו.

כלל מס' 1: הגדרות

עיצוב מטבח חדש דורש "חשבון נפש" בדמות הגדרות של צרכים ותקציב. עיצוב המטבח צריך להתבסס על האופן שבו אתם משתמשים במטבח ועל מה שמתאים ביותר לאורח החיים האישי שלכם. המטבח אמור לשרת אתכם בצורה הטובה והנוחה ביותר. תרצו גם לחוש גאווה ביחס אליו. לכן הגדירו רשימה מסודרת של כל פריטי החובה שלכם: מה אתם באמת צרכים שיהיה בו ואיזה אופי אסתטי מדבר אליכם. הרשימה תעזור לכם לסדר את סדרי העדיפויות שלכם. התיעדוף יעזור לא להתפתות לכל מה ששוק המטבחים מציע ולמקד אתכם לדברים שבאמת חשובים לכם, גם עיצובית וגם תקציבית.
דרך טובה להבין את טעמכם האישי ולקבל השראה תוכל להתחיל בחיפוש תמונות של מטבחים שמוצאים חן בעיניכם באינטרנט ובמגזינים. תמונות ויזואליות יכולות להיות לעזר רב למציאת הסגנון העיצובי המועדף. אם בחרתם באנשי מקצוע שילוו אתכם זה בהחלט יכול לעזור לכוון אותם לדייק בהצעותיהם התכנוניות והעיצוביות עבורכם.

מטבח מושלם הוא לגמרי אישי והוא יראה שונה בכל בית. מטבח עירוני של רווק צעיר שלא נוהג לבשל יראה אחרת ממטבח למשפחה בת חמש נפשות או יותר. מקום כינוס משפחתי לארוחות ושיעורי בית יראה שונה ממטבח שמכינים בו רק חביתה וקפה. לא כל מטבח צריך אי ולכל אחד יתאימו מוצרי חשמל שונים. חשבו על הרגלי הבישול שלכם, האירוח, כמויות האחסון וכל פעילויותיכם במטבח. העיצוב צריך לתת מענה ראוי ולהיות מותאם להתנהלותכם ולצרכים האינדיבידואליים שלכם.

כלל מס' 2: מציאת פריסת המטבח האופטימלית

לפני שבוחרים את גימור הדלת או הצבעים חשוב לגלות מהי פריסת המטבח האופטימלית שלכם. כאן בהחלט מומלץ מאד להיעזר במעצב.ת מקצועיים. בחברת המטבחים זה חלק מעסקת קניית המטבח. מעצב.ת פנים מקצועי.ת ידעו למצוא עבורכם את הפריסה הטובה ביותר  לניצול המרבי של החלל, מותאמת לצרכים האישיים, שיש בה את מוצרי החשמל המתאימים, ועם מספיק מקום לאחסון ולתנועה נכונה.

הפריסה האופטימלית תתייחס למשולש העבודה במטבח: למרווחים בין הכיור, הכיריים והמקרר, שיאפשרו תנועה פונקציונלית יעילה, משטחי הכנת מזון ואפשרויות ניקוי.

הפריסה הנפוצה ביותר היום היא מטבח עם אי, המיועד לעבודות הבישול וההכנה ולעיתים קרובות גם לישיבה ולאירוח. האי יכול לפתוח עולם חדש של אחסון, שטחי עבודה ומקומות ישיבה. חשוב להגיע פתוחים לאפשרויות כי אפשר להיתקל באתגרי תכנון שונים. במטבחים קטנים כל סנטימטר יהיה חשוב. כדאי לקחת בחשבון יעילות אנרגטית. פריסות מטבח מסוימות יכולות להיות חסכוניות יותר באנרגיה מאחרות. החוכמה היא למצוא פתרונות יצירתיים ולהפיק את המירב מכל חלל נתון.

כלל מס' 3: חשבו על אחסון וארגון

אחד הדברים החשובים במטבח הוא מקומות האחסון והארגון שלהם. הללו יותאמו בדרך כלל לגודל המטבח ועיצובו. במטבח קטן הדגש יהיה יותר על מציאת מקומות אפשריים לאחסון ובמטבח מפואר אולי תתווסף חשיבות גם לצורת האחסון ולארגון החפצים והמוצרים בתוך הארונות. יש לחשוב מראש על כל חפץ רצוי למטבח שלכם, מכלי האוכל ההכרחיים, גובה הכוסות ועד קופסאות התבלינים והקטניות. זה השלב בתכנון בו כדאי לחשוב על כל אחד מהם ולמצוא לכל פריט את מיקומו. בחרו את הארונות בהתאם. מארונות מזווה עם פרזול לארגון ועד חלוקות חכמות למגירות. ישנם פתרונות שונים שיוכלו לחסוך במקום. כל פתרון צריך להיות מותאם לבעליו. תפקידו של עיצוב הפנים הוא תכנון ומציאת פתרונות להתאמות ספציפיות לבעלים ולמקום. אחסון וארגון טובים ישמרו על מטבח נוח ומסודר.

כלל מס' 4: החליטו על החיפויים

החיפויים השונים במטבח: משטחי העבודה, חיפוי הקיר ואף חיפוי הרצפה יכולים להשפיע מאד על אופיו של המטבח, על סגנונו ובוודאי על רמת הפרקטיות שלו. בחרו אותם בתשומת לב. כולם מספקים רמות שונות של אסתטיקה, עמידות, דרישות תחזוקה ותקציב.
ישנם חומרים שיעניקו למטבח מראה מודרני, מינימליסטי או תעשייתי, כמו פורצלן בגוונים מסוימים או נירוסטה, חומר שהגיע למטבחים הפרטיים מהמטבחים המתועשים. ישנם חומרים שיגרמו למטבח להרגיש יותר חם ומסביר פנים, כמו אבן טבעית או בוצ'ר – עץ. חומרים טבעיים דורשים בדרך כלל יותר זהירות ותחזוקה קבועה.

כלל מס' 5: אלוהים נמצא בפרטים הקטנים

איכות וגימור מופתי לא רק יהפכו את המטבח שלכם לקל לתחזוקה ולשימורו לאורך זמן. הם גם מורגשים ונראים. פרזול איכותי חיוני למטבח מעוצב היטב. בחרו ארונות שיחזיקו מעמד ויראו נהדר לשנים רבות.
הוסיפו את הטאץ' האחרון, כמו: תאורה, אביזרים ופריטים להשלמת העיצוב, שישלימו את העיצוב שלכם ויגרמו למטבח להרגיש שלם. זכרו שתאורה טובה חיונית בכל מטבח, עם תיעדוף מובהק לאור ואוורור טבעיים. מומלץ לתכנן תאורת משימה לכיריים, לכיור ולמשטחי העבודה וכמובן יש לדאוג לתאורת סביבה לכל החלל. תאורת לד שקועה בארונות העליונים יכולה להאיר היטב את משטחי העבודה תחתם. אפשר לעצב עם תאורת לד נסתרת תרחישים שונים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *